Skip to content

SEO consultant - Medior/Senior - 24-40 uur

Nederland, Overijssel, Hengelo

Functieomschrijving

Help jij ons en onze klanten organisch groeien, door websites breder en beter vindbaar te maken in zoekmachines als Google? Door  op basis van data, analyses en optimalisaties continu meer relevant verkeer te genereren dat converteert?


Jij zet SEO op een slimme manier in om organische doelstellingen van onze klanten te realiseren. Daarbij zet je de SEO strategie om in relevante projecten en activiteiten (Medior) en/of implementeert deze samen met onze specialisten (Junior). Of het nou met techniek, site speed, autoriteit, contentstrategie of on-page optimalisatie is: met jouw skills weet je alle touchpoints van de klantreis te verzilveren!


Je draait mee in de projecten met klanten en partners. Je weet als SEO specialist in de projecten goed om te gaan met mensen en weet noodzakelijke veranderingen goed te prioriteren en adviseren. Actief luisteren en empathisch vermogen zijn positieve eigenschappen en je bent desnoods rebels om vooruitgang en resultaten te boeken. Precies de reden waarom we voor onze klanten werken.

Starter of Young Professional?

Ben je een starter met een enorme dosis ambitie en denk je snel te kunnen groeien in je rol? Laat je niet tegenhouden om te reageren, want we zoeken graag naar mogelijkheden om mooie samenwerkingen te creëren. Je moet toch ergens beginnen, niet? 

Vereisten

Je snapt marketing want dat is de basis van alles wat we doen voor onze klanten. We vinden het daarom belangrijk dat je de functie van marketing en communicatie begrijpt. 


Je vindt het leuk om met en bij klanten te werken en hen van concreet advies te voorzien. Je zoekt daarbij altijd naar een win-win oplossing. 


Je hebt al even ervaring opgedaan met SEO, statistiek en/of web-technieken of sterke affiniteit ermee, want de kern van SEO is gebaseerd op een combinatie van deze onderdelen. 


Je weet ook hoe je content optimaliseert voor goede prestaties in zoekmachines en conversies. Je hebt kennis van HTML/CSS en bij voorkeur ook javascript en techniek. 


Je kunt sturen en optimaliseren op basis van statistiek en bent in staat om dergelijke cijfers ook te berekenen in samenwerking met de klant. Je implementeert en optimaliseert SEO aanbevelingen zelfstandig om doelen van onze klanten te realiseren en rapporteert hierover met betrokken personen in ons team en bij de klant. 


Je bent een nieuwsgierig en leergierig iemand die zichzelf continu wil ontwikkelen en innoveren en altijd het naadje van de kous wil weten. 


Je durft anderen om hulp te vragen en samen sterker te worden en op eigen initiatief dingen te proberen. 


Ongeacht je talent, hebben we aanvullend nog enkele belangrijke voorkeuren:

 • je bent aardig, integer, moedig en enthousiast 
 • je bent nieuwsgierig, leergierig en houdt je eigen zaag scherp
 • je bent analytisch en probleemoplossend en kunt goed zelfstandig werken
 • je neemt ownership en bent pro-actief richting betrokkenen 
 • je bent sociaal ondernemend en jong van geest
 • je weet wat je wel en niet wilt in je leven en durft te zeggen waar het op staat 
 • je hebt HBO/WO-er (denkniveau)
 • je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar
 • je hebt 2 of meer jaren werkervaring in SEO
 • je bent bekend met Search Console, Google Analytics, GTM en Ahrefs
 • pre: je hebt kennis van software als HubSpot, Mailchimp, Adobe e.d.


Starter of Young Professional?

Ben je een starter met een enorme dosis ambitie en denk je snel te kunnen groeien in je rol? Laat je niet tegenhouden om te reageren, want we zoeken graag naar mogelijkheden om mooie samenwerkingen te creëren. 

of